There are no breaking news at the moment

Mato-onginta on rentouttavaa ja rauhallista puuhaa. Jokainen tietää, miten mukavaa on istuskella laiturilla ja katsella kohoa, jos kala sattuu nappaamaan. Ongella ovatkin käyneet varmasti lähes kaikki. Onginta on kuitenkin myös kilpailulaji. Suomalaisia osallistuu joka vuosi kilpaonginnan MM-kilpailuihin, jotka pidetään vuosittain eri maissa. Vuonna 2020 MM-kilpaonki olisi pidetty syyskuussa Italiassa, mutta kyseinen tapahtuma on peruttu ja siirretty ensi vuoteen.

MM-kilpaonginnan kilpailuissa on omat sarjansa niin nuorille, naisille kuin miehille. Veteraanien kilpailut sen sijaan järjestetään erikseen ja eri paikassa kuin missä MM-kilpaonki järjestetään.

MM-kilpaongen sääntöjä

Yksilökilpailuissa jokaisella maalla voi olla useampia osanottajia. Joukkuekilpailun osalta yksi joukkue edustaa kutakin maata. Yleensä MM-kilpaonginta pidetään paikoissa, joihin on istutettu kalaa. Näin voidaan taata se, että kala syö, eivätkä kaikki joukkueet jää ilman saalista. Voittajaksi selviytyy se joukkue, joka saa eniten kaloja.

Kalastajat pyrkivät yleensä valmistautumaan kilpailuihin hyvissä ajoin. Tämä tapahtuu siten, että kisapaikan kalastoa aletaan tutkimaan ennalta. Kun tiedetään esimerkiksi se, millaisia kalalajeja vesistöissä on, voidaan siitä päätellä, millaisissa paikoissa kyseiset kalalajit tykkäävät oleskella. Näin kalastajat pystyvät valitsemaan juuri oikeat paikat kalastaa. Monet kalastajat myös käyvät tulevalla kisapaikalla tutustumassa siihen ja ottamassa hieman tuntumaa. Varsinkin joukkuekilpailussa kalastajat voivat vaihdella vuoroaan. Ne, jotka eivät ole kalastamassa, voivat halutessaan katsoa, mitä nettikasinoilla on tarjottavanaan. Esimerkiksi https://slots-online.fi/bonus voi tuoda mukavan lisän kalastajan lompakkoon. Kalastuksessa nimittäin tarvitaan uusia varusteita jatkuvasti.

MM-kilpaonginnassa on monia sääntöjä, joita kalastajien tulee noudattaa. Jokaiselle kalastajalle on rajattu oma paikkansa, johon voi halutessaan vaikuttaa mahdollisuuksien mukaan. Tämä riippuu myös siitä, miten kukakin kilpailun järjestäjä paikat jakaa. Jokaisen kalastajan kilpailupaikka on vähintään 10 metriä leveä. Kilpailupaikalla ei saa olla muita kuin kalastaja tai joukkuekilpailussa kalastajat. Yleensä MM-kilpaonkeen liittyy myös kaloja koskevia sääntöjä. Ne määritellään tarkemmin kilpailun yhteydessä, sillä säännöt voivat poiketa toisistaan kilpailupaikasta riippuen. Joinakin vuosina kilpailuun voidaan hyväksyä vain tietyt kalalajit. Myös kalojen pituuksia rajoitetaan. Liian pieniä kaloja ei saa ottaa, vaan ne täytyy laittaa takaisin kasvamaan.